Skip links

Safe2Crypto partnership met Koinly

Heeft u uw cryptoboekhouding al op orde?

Het is steeds belangrijker aan het worden om uw cryptobezit helder in kaart te hebben. Regels worden aangescherpt dus zorg dat u bent voorbereid.

Alle transacties helder aanleveren voor banken en overheid

Crypto typemachine

Moet je je cryptovermogen opgeven aan de Belastingdienst?

Het antwoord is…. ja ! Voor nu is het in Nederland verplicht dat u de crypto aantallen die in uw bezit zijn moet opgeven met de bijbehorende waarde op 1 januari om 0.00 uur. Maar hier gaat het niet alleen om, want niet alleen uw bezit en waarde moet u opgeven. Steeds vaker wordt in het kader van de Wwft gevraagd naar de herkomst van uw vermogen aan te tonen en te onderbouwen. En juist bij die bewijslast kan het ingewikkeld worden.

Want wat is het probleem?

Stel je hebt één Bitcoin gekocht bij Kraken en deze verstuur je naar Binance en vervolgens koop je verschillende coins die je in de loop van de tijd weer verkoopt. Hoeveel tijd kost het je om vanaf je eerste storting alle aantallen in kaart te brengen? Een accountant doet er zo’n 45 minuten over om 10 transacties uit te zoeken, dat kost behoorlijk wat tijd en wat nu, als je meer dan 10 transacties hebt? Je zult begrijpen, dat dit behoorlijk in tijd en dus kosten kan oplopen.

Safe2Crypto partnership met Koinly 

Hoe fijn is het als al uw cryptotransacties bij diverse exchanges en wallets inzichtelijk zijn en u een helder overzicht voorhanden heeft als bewijslast voor de herkomst van uw cryptovermogen?

Koinly, een bedrijf dat met crypto belastingsoftware in meerdere landen hulp biedt aan belastingplichtigen, is hiermee aan de gang gegaan. De software van Koinly synchroniseert veilig automatisch gegevens van alle mogelijke bronnen (geen private keys nodig). De synchronisatie kan plaatsvinden met meer dan 350 exchanges en bijna 100 verschillende wallets.

Safe2Crypto is onlangs een partnership met Koinly aangegaan en is hiermee het eerste bedrijf in Nederland die u kunt helpen met het inregelen van de software van Koinly. Door hier gebruik van te maken kunt u alle gemaakte transacties traceren en sluit uw gehele cryptoadministratie aan. Steeds meer vragen banken, notarissen en de Belastingdienst om de herkomst van uw cryptovermogen aan te tonen.

Bewijslast

Leave a comment